جنگ اطلاعاتی رژیم و غرب


سایت موازی حکومتی روز آنلاين، مير جاودانفر : خبرگزاری فارس ساعت 10:13 صبح امروز (سه شنبه)   از کشته شدن مسعود علی محمدی، استاد برجسته فيزيک، در جريان يک "اقدام تروريستی"خبر داد. بر اساس اين گزارش، وی در اثر انفجار بمب جاگذاری شده در يک دستگاه موتورسيکلت و با کنترل از راه دور کشته شده است. اين بمب هنگام خروج وی از منزلش در منطقه نسبتاً مرفه قيطريه تهران منفجر شده است.

همين خبرگزاری يک ساعت و نه دقيقه بعد، يعنی ساعت 11:22 صبح، به نقل از دادستان کل تهران می نويسد قربانی، يک دانشمند هسته ای بوده است. بر اساس اين گزارش، موتورسيکلت بمبگذاری شده در مقابل خودروی وی تعبيه شده بود و شدت انفجار به حدی بوده که شيشه های پنجره منازل اطراف را شکسته است. اين خبر، بعداً سر از تلويزيون پرس- تی وی تهران در آورد.

مسعود علی محمدی يک استاد خوشنام در دانشگاه تهران بود. او متخصص فيزيک کوانتوم (ذره) بود و دکترای خود را در سال 1992 از دانشگاه معتبر شريف دريافت کرده بود

امروز صبح دفتر ضد تروريستی ايران، موسوم به عقاب-2، با سؤال ها و نگرانی های فراوانی روبرو شده است. اين دفتر در سال 2005 برای جلوگيری از انتقال اطلاعات مربوط به برنامه هسته ای ايران، دانشمندان مشغول به کار در آن و تأسيسات موجود، به نهادهای اطلاعاتی غرب و گروه های مخالف داخلی، تأسيس شد.

احتمال اينکه آقای محمدی توسط گروه های مخالف نظير سازمان مجاهدين کشته شده باشد، بسيار کم است. البته نمی توان اين احتمال را رد کرد. سازمان مجاهدين در گذشته، مقامات ارشد نظامی کشور را ترور کرده است. مشهورترين نمونه از اين سوؤ قصدها، ترور سردار علی صياد شيرازی، رئيس ستاد مشترک ارتش ايران، در جلوی در منزلش در آوريل سال 1999 است. هرچند از ترور يک چهرۀ سياسی، فوايد بيشتری عايد آنها می شود، اما سؤ قصد به يک دانشمند هسته ای نيز می تواند منافعی برای آنها به همراه داشته باشد. اين افراد، اهداف ارزشمندی تلقی می شوند و از ميان برداشتن آنها، شکستی برای دولت احمدی نژاد به حساب خواهد آمد. ضمناً  پيام روشنی از توانائی فزايندۀ اين گروه در جمع آوری اطلاعات به دولت تهران ارسال می کند.

از سوی ديگر، اين احتمال وجود دارد که آقای محمدی توسط يک سرويس اطلاعاتی خارجی ترور شده باشد.

اگر اين فرض را بپذيريم، واقعۀ اخير در حالی رخ می دهد که دفتر ضد اطلاعات عقاب- 2 با مجموعه ای از مشکلات دست و پنجه نرم می کند.

اولين معضل، مرگ اسرار آميز اردشير هاشم پور دانشمند هسته ای ايران در سال 2007 است. به گزارش روزنامه تايمز لندن، وی نيز ترور شده است. سوء قصد به وی مدتی پس از ناپديد شدن سردار عليرضا اصغری در مارس 2007 رخ داد. برخی معتقدند آقای اصغری به ايالات متحده پناهنده شده است.

امسال نيز شهرام اميری، دانشمند هسته ای ديگر، در جريان مراسم حج در عربستان سعودی ناپديد شد. هر چند برخی معتقدند وی پناهنده شده، اما برخی گزارش ها از ربوده شدن او حکايت می کنند. هر کدام از اين دو فرض را که بپذيريم، صورت قضيه برای جامعه اطلاعاتی ايران چندان خوشايند به نظر نمی رسد.

اين رخدادها، با برملا شدن اسرار تأسيسات هسته ای در نزديکی شهر قم توسط باراک اوباما دنبال شد.

شکست های اطلاعاتی و امنيتی ايران عليه رقبای غربی اش، سبب بسته شدن دست ايرانی ها در معامله با غرب شده است. اين شکست ها نشان می دهند جامعه اطلاعاتی غرب در حال رخنۀ بيشتر به محتوای برنامه هسته ای ايران هستند.

معنای اين رويدادها اين است که اهداف هسته ای و قابليت های اين کشور به ميزان بيشتری شناخته می شوند و کار را برای اتخاذ موضع قوی تر در چانه زنی با غرب دشوارتر می کنند.

شايد همين مسأله يکی از دلايل اصرار ايالات متحده برای انتقال 75 درصد ذخيرۀ اورانيوم خلوص پائين ايران به روسيه و سپس فرانسه جهت تبديل شدن به سوخت هسته ای باشد.

کسی نمی تواند اين احتمال را رد کند که ايالات متحده از طريق مأموران امنيتی خود و يا از طريق ساير نهادهای امنيتی متوجه رو به اتمام بودن کيک زرد هسته ای ايران شده باشد. بنابراين با تبديل شدن 1200 کيلوگرم اورانيوم خلوص پائين به سوخت هسته ای، ايران ديگر قادر به توليد بمب هسته ای نخواهد بود. شايد دليل تمايل ايران برای خارج کردن اورانيوم خود به صورت تدريجی نيز همين مسأله باشد. ممکن است اميد تهران به اين باشد که با طول دادن اين فرآيند، منابع اورانيم جديد پيدا کند. اين حقيقت که اخيراً دست ايران هنگام معامله برای خريد کيک زرد از قزاقستان رو شد، به نفع همين فرضيه است.  

از زمانيکه جورج بوش با مقام رياست جمهوری آمريکا خداحافظی کرد، بسياری از مردم بعيد می دانند ايالات متحده به يک حمله نظامی عليه ايران دست بزند.

با در نظر گرفتن شرايط حاضر، نمی توان فرضيه مشابهی را برای جنگ اطلاعاتی عليه ايران پذيرفت. اوباما با بوش فرق دارد اما او هم آرام ننشسته است. اين احتمال وجود دارد که او به همراه ساير متحدان، بيشتر و بيشتر بر روی  فعاليت اطلاعاتی به عنوان گزينه جايگزين برای اقدام نظامی تکيه کند. آيت الله خامنه ای در حاليکه با مشکلات فزايندۀ داخلی دست و پنجه نرم می کند، از چنين رويکردی خشنود نخواهد شد. جنگ اطلاعاتی، بهانه لازم برای جمع کردن مردم دور يک پرچم را فراهم نمی آورد.

منبع: گاردين- 12 ژانويه